Saturday, January 16, 2016

Ce Se Întâmplă Cu O Bucată De Aluminiu Când O Pui Într-un Magnet Spiralat !!!

Acest experiment este unul dintre cele mai interesante pe care le-ați urmărit până acum cu siguranță. Ce îl face special este efectul pe care magnetul asupra bucății metalice astfel că ce se întâmplă până la final este cu totu și cu totul rar întâlnit. Urmăriți imaginile din videoclipul de mai jos și vă veți convinge singuri de acest lucru.

Drept obiecte principale de lucru sunt folosite un magnet de putere foarte mare în formă de con spiralat și câteva bucăți de metal cel mai probabil oțel. Pentru realizarea lui s-a luat o bucată din acest metal și s-a introdus în mijlocul magnetului, realizându-se un fenoment ce l-am putea denumi levitație magnetică.

Se vede clar cum bucata de material metalic stă cu ajutorul forțelor magnetice pur și simplu în aer. Dar lucrurile interesante abia acum urmează. După o perioadă de câteva secunde metalul din interiorul spiralei magnetice începe să se înroșească semn că acesta ajunge la o temperatură ridicată. Fenomenul se petrece extrem de rapid și în momentul în care bucata înroșită este atinsă cu vârful unui creion aceasta este scoasă în afara magnetului.

După cum se poate observa la final metalul reajunge în stare solidă aproape instant la atingerea solului după ce în prealabil în interiorul magnetului a avut o consistență mai degrabă lichidă decât solidă putând să fie ușor de modelat. Dacă vi s-a părut interesant acest exepriment nu ezitați să distribuiți acest videoclip și prietenilor dumneavoastră.

No comments:

Post a Comment