Sunday, January 24, 2016

Tractor Modern John Deere vs Tractor Vechi Pe Aburi - Stai Să Vezi Cine Câștigă !!!

Civilizația de pe planeta noastră a început odată cu apariția primilor oameni cu agricultura iar viitorul pe care trebuie să îl consturuim se va lega cu siguranță tot de agricultură. Singura diferență dintre momentul de început și viitor este că aceasta nu va fi făcută cu sapa sau calul ci cu mașini și unelte inteligente care să fie pe măsura vremurilor pe care le traversăm în care tehnologia se dezvoltă cu o rapiditate de invidiat.

Primul tractor a fost consturit în anul 1891 de către John Freelich acesta fiind echipat cu un motor inventat de germanul Otto, motor revoluționar la vremea respectivă. După 1900 industria tractoarelor s-a dezvoltat pentru a putea asigura utilitatea în agricultură la nivel mondial astfel că țări precum Statele Unite ale Americii sau Germania au început construcția unor tractoare din ce în ce mai perfomante.

Chiar și la noi în țară au fost fabricate tractoare la uzinele din Brașov. Dupa 1963 industria de tractoare de la noi a semnalat o creștere semnificativă a acestor vehicule produse autohton. Aceste mașini agricole au fost îmbunătățite semnificativ pentru a se ridica la standardele celor produse în țările din vest din dorința conducătorilor de la acea vreme pentru supremația în domeniul agriculturii.

Revenind la imaginile din videoclipul de mai sus veți putea urmări un duel extrem de interesant între două tractoare: unul an de fabricație recent John Deere și celălalt un clasic tractor echipat cu motor cu aburi din a doua jumătate a secolului al XIX -lea.

No comments:

Post a Comment