Tuesday, October 4, 2016

Ce Se Întâmplă Când Torni MERCUR În Toaletă !

Dacă ți-a spus cineva vreodată că nu e bine să arunci mercurul de la un termometru în vasul de toaletă, atunci ține minte că ți-a dat un sfat prețios. Cum așa? Privește imaginile din videoclipul de mai jos și vei vedea de ce nu e bine să torni așa ceva în toaleta de acasă. Chiar dacă pare greu de crezut cineva s-a gândit să facă un asemenea experiment, și nu s-a oprit la o cantitate conținută de regulă de un termometru ci a mers și mai departe.

După cum sigur ați presupus deja un asemenea experiment nu este recomandat să-l faceți nici acasă și în nici un alt loc. Bărbatul acesta a vrut să demonstreze câteva din proprietățile chimico-fizice ale mecurului, dar a întins coarda mai mult decât trebuia după cum veți vedea la final. A pornit experimentul cu cantitatea pe care cu siguranță toți o avem în termometrele cu mercur de acasă și a ajuns la nu mai puțin 100 kilograme de mercur.

Efectuarea acestui experiment fără măsuri de protecție, după cum se poate vedea a băgat fără nici o problemă mâinile goale în mercur, va avea cu siguranță consecințe asupra sănătății lui. Așa că dacă aveți în sânge partea aceasta de a experimenta lucruri noi rezumați-vă la ceva mult mai puțin periculos pentru viața dumneavoastră.

Dacă din întâmplare vi s-a spart termometrul cu mercur sau orice alt aparat ce folosește acest metal lichid atunci trebuie să vă asigurați că ați colectat toate rămășițele răspândite de regulă într-un borcan cu apă închis ermetic. Evitați contactul cu pielea și aerisiți camera în care s-a produs incidentul. După ce ați colectat mercurul puteți apela la o firmă specializată care să vină să vi-l ridice de acasă.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment